Jess

En helt onödig uppdatering igentligen. hehe. Har faktiskt inte hänt så mycket på sista tiden.

En sak som hänt dock. =O) I fredags fick jag ett samtal från ett företag som undrade om jag kunde komma på intervju på måndag (igår). "Ja , det ska jag väll kunna göra" sa jag och lät lite halv intresserad, fast i själva verket stod jag å hoppade jämnfota och jublade inombords. Dock är det ett sommarjobb, men det är ett jobb. hehe. =O)
Iaf. Va på intervjun i måndags och det känns som det gick hyffsat iaf, men man vet juh aldrig. Det va kul iaf =O) Vi skrattade och skämtade lite å så.. å hyffsat god kaffe hade dem =O)

Imorgon lr kanske, kanske idag ska vi ta ner dem två sist träden som JAG kan ta ner, sen har vi bara 15-25m träd och det lämnar vi till proffsen =O)

Ja det va la det. *Uppdaterar sen om det händer nå mer kul.

Tjingeling

...............*pip*

Torsdag idag lr?

Vet inte vilken vecko dag det är.. hemskt det är.


Har tyvärr inget att rapportera så jag skulle lika gärna kunna skitigt i å skrivit nå här. MEN.. hur kul skulle det vara å kliva in här å så är det inte uppdaterat? Va? Ni skulle slita ert hår, gråta tårar som skulle ge grönska i Sahara Öknen och skrika ut i förtvivlan er ångest och förbanna nätet och kasta alla bokens förbannelser över mig och önska allt som har med bloggar från denna existens.

Kjell begrundade den konstiga blåa vätskan han stod på och kliade sig, fem cm till vänster ifrån svanskotan, på skinkan och kastade bort nyckeln och flög sin kos.

Tjillevipp


Pelikanariefågel flög sin kos

The revenge of the stubbe..

Jamen... Stubben..


Ni fnissar och säger att den inte är stor? Tänk rötter.. inte roligt.
MEN.. jag övervann stubben.. MOOOAAAHAAAHAAAA


Hehe.. Där ligger den..Uppdragen, rötter sönder slitna å sönder sågade..
Se hur den ligger besegrad. Ser ni ångestens aura som omger den nu när
den blitt bortsliten från dess trygga tillvaro, förnedrad av järnspettes
fasansfulla kraft, de starka tänderna från den monstruösa Partner motorsågen,
de sylvassa klorna från krattan som klöste bort dess skyddande jord och spadens
skyfflande.
MOOOAAAHAAAHAAAAAA!!!!

Men dock blev min lycka inte långvarig då jag sågade ner ett gäng mindre träd
och ett större. Ja, vad sger det er? Jo.. jag har ett GÄNG med stubbar nu.. stubbar
som måste dras upp. NEJ, jag ser inte fram emot det då det sliter på en som f-n.
Men men.. skam den som ger sig. ;)


Annars då? Jo, vi har hållt på i trädgården idag, hela dagen. Ja det var lite kyligt, men stundvis var det skönt ute när solen tittade fram.
Vi röjde runt uppe på vår lilla överväxta kulle. Körde med trimmern, Linda och en vän till oss skrapade fram lite mer berg på kullen. Men sen blev det till att röja bort allt ris och grenar efter träden vi fällde.. ja stammen å. Vi kvistade av det mesta och delade upp trädet i mindre bitar.
Efter denna bravad så fortsatte jag med att gräva upp gången dit den nya trädgårds komposten ska stå. Men vad stöter jag på där? Jo, rötter från ett träd som jag ska ta bort imorgon eller i helgen.. ska ta kort på träden som ska fällas. Det är inga jättar så ni vet.. men dem är väll 5m höga. Sen tar vi en profesionel trädfällare till de andra träden. Dem är mellan 15-25m höga. Inget jag vill ge mig på när det är en massa hus runt omkring.

Här följer några bilder från röjningen:


Den gamla komposten, vacker va? ;)

  
Halva gången, och Leo tittar när Linda testar motorsågen från ett säkert avstånd. hehe


Vår lilla kulle som vi fixar till och rensar på, med några träd mindre och ett fram skrapat berg, plus lite ris.


Halva ris högen, blev mera stockar och mer ris och grenar.Nisse å Sigge har busat för fullt ute å. Demtrivs med varandra, fast Sigge har varit lite dum mot Nisse. Sigge vill busa men tränger ibland in Nisse och Då blir inte Nisse glad, så då blir det lite slagsmål.. Vem som ger sig eller är mest underlägsen? Nisse, då Sigge va först i huset.
Men dem är vänner =O)Föll trädet om ingen såg eller hörde det?

Tisdag idag

Hallå hejsan och tjabah..

Igår så höll vi på ute i trädgården och jag fick en ny ärke fiende,
en STUBBE!
 
Hatar den!! Den vägrar ge vika. Men men, jag ska
ta den, bränna upp den och festa på dess rötter.. lr nja.. jag ska
iaf dra upp skiten å kasta den åt H.

God damn stubborn.Vi har även skalat fram lite berg här på gården.. och ska fortsätta med det här om ett tag. Jag är lite trött i ryggen efter stubb jäveln så jag har bestämt mig för att vila ryggen idag så man inte blir sängliggandes.
Men det är kul när man redan ser resultat. =O) Då är det roligt att hålla på.

Annars så händer det inte allför mycket. Ska iväg och hjälpa morsans gubbe med nå angående husvagnen. hehe. Tjänster å gentjänster. =O)Fick hem min dotter nyss. Hon å hennes kompis hade varit olydiga. Dem hade sprungit till skogen som är bortanför andra gatan. Tur att det inte är nån trafikerad väg dit, men dem vet att dem INTE får gå dit. Blev faktiskt rätt så arg på na, vad som helst kan hända. Nån idiot som nappar dem eller lurar iväg dem. Nån som skrämmer dem eller dyl.
Nu har hon iaf utegångsförbud och så får hon vara på sitt rum ett tag och tänka igenom vad hon gjort.Uppdaterar senare ikväll. Ha det gott allihopa.

Tadaa


... Edward Munch "Skriet"

Måndag

 

Måndag morgon.. måndag... Ja, kunde man inte lika gärna hoppa fram till tisdag? Eller varför inte Onsdag eller Torsdag. Iof så spelar det ingen som helst roll för mig då jag är arbetslös, dessutom är det röd dag idag. Så denna måndag är väll en av de få måndagar man verkligen gillar.
Måndag måndag måndag....  Döpt efter asaguden Måne... 

Jag funderar bara om nån av er som läser detta VET vem som har målat orginalet, alltså tavlan, till den lilla "ensam hemma" figuren hör uppe? Och vad heter tavlan?
Jag vill att ni ärligt skriver då isf, fast nån annan skrivit det rätta svaret. =O)


Helgen har varit rätt så lugn.. Vi var å käkade hos mor min. Va trevligt. God mat var det iaf =O) Sen igår höll jag på och sprang upp och ner för trappor här hemma, med tvätt, reglar m.m m.m. Ska fortsätta med att plocka upp skiten idag. Men igår så gjorde jag det mest för att vi skulle få besök på eftermiddagen av Anna, Stefan och Viktor.
GRILLA!! hehehe.. Jamen.. Det gjorde vi. och gott var det. Sedan satt jag och Stefan och tittade på "Lock n Load", Denis Learys stand up show. Kan jag varmt rekomendera för de som älskar Kaffe och Öl ... och dem som har barn =O) Mycket nöje =O)

Idag blir det lugnt. Om vädret tillåter så blir det nog trädgårds arbete, annars inomhus arbete.
Förhoppningsvis ute. Så skönt när det är varmt och man kan fixa lite där ute. =O)
Håller på å flyttar på en kompost nu. Måste bara gräva iordning så det blir jämt med grannens tomt.


Renoveringen inomhus står still fortfarande.. vi ska måla lite å så ska vi skära till gips skivan för att sedan kunna fortsätta med det. Har juh, som jag gnällt om tidigare ett vatten element som måste flyttas för stunden så jag kommer åt väggen och kan ta bort panelen bakom. Tydligen är det inte bara å stänga av vattnet och koppla bort.. =O/ Men men. Vi får sse hur jag gör.

Ja.. nu ska jag fixa lite här hemma och fortsätta dagen med att ta en kopp kaffe..

Föresten.. snus bloggen är borta... Jag ska uppdatera här istället..
r fortfarand inne med en portions dosa i veckan. Förr var det 7st lös snus dosor i veckan + enportions dosa i veckan. Tycker det är rätt strongt gjort iaf =O)

Tjillevipp

.........................................rätt svar på frågan kommer nästa inlägg =O)

Lång fredag.. fast den har gått jäkligt fort idag

Långfredagen firas i kristen tradition till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata utanför Jerusalem.

Firandet av långfredagen började i Jerusalem under 300-talet på initiativ av biskop Kyrillos av Jerusalem.

I Norden blev långfredagen helgdag på 1600-talet. På långfredagen firas ofta korsvägsandakt till minne av Jesu lidande. Gudstjänsten är ofta förlagd till klockan tre på eftermiddagen då det var vid den tidpunkten Jesus dog (den nionde timmen).

På kvällen kan gravandakt firas.Långfredagen infaller fredagen närmast före påskdagen. Påskdagen infaller söndagen efter den fullmåne som infaller på eller närmast efter den 21 mars.

-Info tagt från wikipediaJamen.. nu fick ni lite historie lektion ala wikipedia.. hehe.

Idag händer det inget speciellt.. Vi har varit ute en stund, barnen har lekt med kompisar och jag hållt på och grejat lite i trädgården. Men jag fick springa runt lite för att hitta vart dem va nånstans.. hehe..

Här senare ska vi iväg till mor min och äta påsk middag. Ska bli gott.. Men jag skippar nog memmat... smakade på det när vi firade bror min .. å det smakade lika illa som det gjorde förr.

Sedan.. på kvällen ska jag skissa ihop en tatuering till en bekant. Har tagit upp ritandet mer.. synd att man inte har en scanner så kunde ni får se bilderna.. hehe.. Men men. kanske kan fota tatueringarna sen och kasta upp =O)

Förkyld är man.. som f-n.. Önskar det kunde ge sig.. å hostan å som irriterar i halsen. Men det är visserligen sådanna tider nu, men dock lika irriterandeNu ska jag å grabben äta.. Dottra hade tydlien redan ätit hos en kompis.hehe.. bra att dem säger till.. ;)

Ha d gott så länge..

Tjingeling

Velociraptor: De här intelligenta dinosaurierna jagade i flock. De gav sig på byten som var betydligt större än de själva. Offren hade små chanser att komma undan deras starka käkar och vassa klorforts på Long Ago

Jajamen.. Nu är det fortsättningen som följer.

Nu har vi ätit våfflor, jag har tom hunnit duscha. =O)
Vi satt och kollade på "Fantastic Four: Rise of Silver Surfer" , käkade popcorn och Cheeze balls och drack saft.. Leo har somnat bredvid mig och sover mot min axel.. ska bara ta han å kissa... kommer strax =O)

*mellan spel med hiss musik*

Japp.. då va kvälls rutinerna avklarade. Ska bara ta medicinen så är det bara å softa å vänta på att Nisse ska komma hem. hehe

Ja.. vad har man hittat på mer då?
Vi har hållt på i trädgården nu några dagar. Fått för mig att vi ska flytta våran kompost, så då blir det till å gräva och fixa å dona.. Ska göra en liten gång mellan grannen och våran lilla "charmkulle" på tomten som är övervuxen av nå grönt snår av .. ja... det är grönt och är som ett spindelväv över backen.
Iaf.. så gången hålls på å grävs fram.. stenar hålls på å flyttas m.m m.m.. mycket å göra är det iaf.. hehe.

sen har jag väll gjort en stor tabbe när det gäller trädgårds arbete.. sågade av tre stora grenar på en björk (björken är på änden av tomten och gör ingen direkt nytta där) som jag funderat på att ta bort... men nu MÅSTE ta bort, då björkar inte brukar överleva att bli klippta på det viset.. hehe. Men men.. ca 5år på mig innan den dör.. hehe.

Fick besök av Lindas tre kusiner idag.. Linda själv hade hunnit åka till jobbet, men jag å Leo var hemma (Miio är hemma hos farmor). Så jag, Jennifer, Rebecca och Markus drack kaffe å pratade. Va kul å se dem.. kom fram till att dem va knappt torra bakom öronen när jag å Linda träffades.. å nu är dem 14, 15 och 16 år gamla. Tiden går fort.. för fort ibland.

Ja ni.. nu vet jag då inte vad jag ska skriva om mer.. Vi alla mår hyffsat bra.. lite snoriga å hostiga.. men annars lugnt.

Ha det gott tills nästa gång vi skrivs =O)

fnylle

Long ago

Länge sen nu man skrev.

Har haft lite fullt upp nu de senaste veckan då man blev uppsagd å så.

NU ÄR MAN ARBETSLÖS

Har skrivit in mig på a-kassan. Men blev tydligen utkriven igår igen då jag inte kunde närvara på ett möte FAST jag ringde i förväg. Men men. Fick iaf reda på att barnen ska få gå på dagis dem tiderna jag är på arbetsförmedlingen vare sig dagis personal vill det lr ej.  Å det är skönt att veta, men kunde de inte kläckt ur sig det på engång?

Men men..

Sorry att jag försvann en snabbis, va tvungen å kasta i lite mer smet.. gräddar våfflor ser ni.
Ja det är fruktansvärt gott med våfflor måste jag säga..
Jag, Leo och Simon (Simon är Leos äldsta och bästa kompis) ska kasta i oss ca 16 våfflor tillsammans =O) Sen ska vi poppa popcorn, käka cheese balls, dricka saft och kolla på film =o) Grabb kväll ikväll... hoppas dem bara har städat i rummet bara som dem lovade.. hehe

Vi har fått ta över Pias, Peppos och Viktors katt, Nisse aka Fisen, då dem ska flytta in till stan och Nisse har varit ute katt. För Nisses skull så frågade Pia oss, lr vi erbjöd oss å Pia å Peppo tyckte det lät bra, om vi ville ta hand om han då vi bor i hus.
När man klappar han så märker man inte när han smiter iväg, men känner inte när han smiter. Han fäller hår i den grad att det ser ut som en xtra katt.. haha.
Men han har kul iaf.. han å Sigge kommer bra överränns. Dem bråkade lite i början, men nu leker dem bara. Nisse har testat Sigge lite, men Sigge gav igen där engång. Annars så har dem bara busat å lekt =O)
Nisse är raka motsatsen till Sigge.. Nisse VILL gosa när som.. Sigge vill gosa när vi andra vill sova.. hehe.
Men huvudsaken är att dem båda trivs =O)
Så du vet Pia så har Nisse det bra, iof så får du bild bevis på det titt som tätt =O)


Jag uppdaterar strax... Nu är våfflerna klara. =O))

å i ån ä e ö

RSS 2.0