UTMANING

Regler: Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till! (DETTA BLIR INTE LÄTT)

1. Vad heter du? Mikko
2. Ett ord på fyra bokstäver: Mysa
3. Flicknamn: Minna
4. Pojknamn: Matti
5. Yrke: Murare
6. Färg: Matt svart
7. Klädesplagg: Mössa
8. Mat: Makaroner
9. Sak i badrummet: Mögel?
10. Plats/stad: Monaco
11. En orsak att vara sen: Motorhaveri
12. Något man skriker: MÖLENÖH
13. Film: Memento
14. Något man dricker: Must
15. Band: Metallica
16. Djur: Mård
17. Gatunamn: Metaregatan
18. Bil: Mustang
19. Sång: Master of Puppets (Metallica)
20. Aktivitet med fler än en deltagare: Mördarboll

M&L RIV & RASERA

Jamen.. Vi river.. MOOOAAAAHAAAHAAAAHAAAAAAAA!!!! RIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIVAAAAAAAAAAAAAAAA........ MMMMMMMOOOOOOOAAAAAHAAAAAAAAAAA!!!!!!!! KAOS!!!!!!!!!!!!!! HAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAHAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!

Suck.. Hur fan ska det här sluta
 

Jaja.. Det ordnar sig alltid.. =O)

Nu ska jag ta släggan igen och slå bort nån regel eller två.... Eller kanske bara slipa ner de vi redan gjort.. hehe =O) Uppdaterar med bilder sen . =O)


Bomber och Granater

Kvällen

Ikväll har vi varit hos de underbaraste grannarna man kan ha. Man känner sig nästan som hemma där. Man kan skoja med dem, härja... ja, dem är roliga, trevliga och så "down to earth", så att säga =O)
Vi hade riktigt trevligt där. Vi åt pizza, drack vin och satt å samtal hade allmänt trevligt.
Barnen lekte, busade, härjade, tyst ibland.. sen hördes dem väldigt mycket ibland.  hehe.

Vet inte mer vad jag ska skriva.. riktigt trevligt var det iaf =O)

Tack för en suverän kväll T, C, F, M, H, S och T.  =O)


Linda e lite lullig nu.. Mmmooooaaahaaahaaaa.. ;O) 

Byggare Bob

.... så känner jag mig. hehe. Fast med tummen mitt i handen. HA! Nejdå ... Jag är som Tim Allen i "Tummen mitt i handen", lr "Home Improvment" om ni vill ha den titeln istället, fast utan det där grymtande ljudet han hade för sig... byt ut det mot några svordommar, ett galet fnitter, skratt, slag på pannan och mycket mindre verktyg .. och ett par svordommar till, då har ni mig.

Seriöst så går det la hyffsat för en hemma snickare av den lägre graden. Vi ska idag såga ner en liten vägg å kasta upp hyllplan ev och spalje. Sen ska vi spackla lite till, kolla hur vi ska sätta fast ett trapp steg som sitter löst (blir väll till att riva lite under först), slipa lite mer, spackla, slipa, spackla, slipa å sedan foga ..... sen får vi se om vi kan måla. MEN... först av allt ska jag dra i mig mitt kaffe å sedan åka till tippen med en massa skit.

Det absolut roligaste vi fick reda på när vi var på silvan igår var att våran el dragning (så som vi förklarade att det såg ut, kan kasta ut lite bilder om det sen) kan vara fusk bygge. Så Nästa vecka ska vi ta ut en elektriker, om det inte kostar skjortan, för att kolla detta. Ev så tar vi kontakt med mäklaren som sålde huset till oss för att kolla vad vi ska göra om det visar sig vara ett fusk bygge lr om det bara är att fixa det på bästa sätt själv. Vi får se. Återkommer med det senare.

Bilder kommer senare när det börjar närma sig att det blir klart, kanske tidigare.Ont om pengar har många gott om

Tattooooooo.....oooooooo

Imorgon ska jag tydligen bläcka lite grann på armen igen. hehe.
Vi ska först diskutera, leta och skissa motiv och komma överänns om hur vi ska fortsätta med armen, och sedan ska vi fylla i det som redan gjorts om det inte blir mer lines bara. Vi får se. Kastar in bilder imorgon kväll med "work in progress" tema.. Får  se om jag lyckas filma också. Då får ni ett gott skratt när ni hör min klagosång och gråt.. ;)

Bilderna här nedan är gjorda: överst senast.. så ni vet.
Kommer fler bilder imorgon...kanske.. ;)

Döskallar är typ värsta häftigt asså ;)

Oouuuooohhh.. Spoooky.. Dödskulls.. Oooouuuoooh

Tribalen som går ända upp till axeln och ner på handen

Tribal va.. inte så alla har det.. nääääh ;) Men denna är egen ritat.. så d så ;)

På nacken

Lejonets zodiac tecken.. Morrr.. LOL

Lejonets stjärntecken i kina tecken.. Första i samlingen.. i denna bild ifylld

Kina tecken för lejonets stjärntecken... eller är det nuddlar 4.50?

Där uppe där det är tänt... där har jag släkt


Renovering.... tydligen

Jajamen... Linda fick för sig att "nu ska vi riva ner väven å börja renoverar".. Jaha tänkte jag.. För vilka pengar?? Ok, Vi har massor av spackel kvar från föregående renoveringar, färg m.m. Så hur blev det? Jo. Vi har rivit ner ALL väv i hela trappen och hallen på övervåningen, all panel i trappen, nästan alla panel på överåningen (där datorn står tar vi bort imorgon å där elementet hänger samma sak).
Men man hittar mycket skoj. Hittade en elkabel bakom en panel bredviv badrummet, ur snygg tapet från förr i tiden och lite sprickor och kvar varande bultar från gamla trapp räcket m.m m.m.
Men nu är vi på g med renovering igen, vi ska slå bort en vägg ner till trappen så det blir lite mer öppet å så måla.. Ett rum i taget så att säga.
Ni ska få se lite bilder å.. Mye nöje.

Väv, väv ... jag hatar det.

Trappen före.. Älskar verkligen väv.

... fick bort det mesta

.. å så ser ni Lindas huvud där nere å...

.. hatar väv fortfarande

Den där vackra färgen igen.. huh va snyggt. Avskyr väv... faktiskt.

mmmm... så ser det ut bakom

Vackra sprickor .. Men snyggare färg.

.. underbar blåaktig nyans

Yoy gotta love väv.. eller inte.

.. å så va de borta

Älskar färgen som vi fann i bakgrunden.. dock är inte panelen borta på denna bild.. men nu är den det =O)

.. det som göms i snö kommer fram vid tö

.. detta fann vi bakom panelen.. Jäkligt snygg tapet va?  =O)


Snobben slog aldrig igenom i finland

I.F.O

IFO...identified flying object.... Idag var det en perfekt dag för pulka åkning. Jag, Leo och Leos kompis Mattheo va vid pulka backen idag och åkte tefat, vanlig pulka och Bobb. Och efter en stund kom Mattheos stora syster med kompis åxo. Iaf så kan jag medela att barn är små galna vildar som tror sig vara oövervinerliga. Leo och Mattheo knuffade på varandra och sedan sprang de efter varandra och hoppa upp på bobben .. sladdade, ramlade, skrattade.. fy fan va kul dem hade.. hehe.. jag skrattade själv så tårarna rann.. hehe
Efter denna pulka dag åkte jag och Leo och handlade.. vi hade bestämt oss för att äta våfflor för att sedan ha en myskväll. Vi kollade på Scooby Doo och åt popcorn och Cheez Balls å njöt av den stilla lugn som innfann sig i huset.
Vår hulligan katt Sigge hade varit ute hela dagen.. så han har istort sätt sovit hela kvällen, där av lugnet.. lär väll bli ändring på det inatt..

Nej Bruce den allsmäktige kallar... om vi inte finner att nån av dem vi lånat mer tilltalande.

Tjillevipp

Lita aldig på en person som har en rävsvanns bakom örat.. för då är det nå skummt med han.

Testar och leker

Om ni skulle komma in å läsa å det ser allmänt knasigt ut beror det på att jag leker med alla dessa koder å dittan å dattan.. Jag är inte expert i den kategorin.. så om nån känner sig manad till att hjälpa mig med att få bloggen att se lite roligare ut och hjälpa mig hitta rätt bland alla dessa förbannade koder så vore jag tacksam.. Annars kommer det sluta med att jag kastar upp nån rosa bakgrunds färg med gröna prickar på.. å det vill ni väll inte?

Maila mig isf på mrmijoma@hotmail.com lr hojta till på msn lr på min facebook om ni känner för att vara en sådan där vit med vingar.

Puss å Kram

Kasta aldrig glas i ett sten hus, kan bli jobbigt att gå barfota sedan.

Inte mycket mer än ett par rader

........ fredag........... FREDAG......FREEEEEEEEEdag... freDA... Frajdej.... Känns inge speciellt då man är ledig för jämnan nu pga arbetsbrist. Kände dock för mig att idag skulle jag göra nå speciellt, så jag lindade in mig i lila bubbelplast, ni vet den sorten med dem storre bubblorna, och sprang ut på gården här och skrek obscena ord och hoppade höjdhopp med styltor över gungorna. När jag avklarat detta stora projekt hoppade jag upp på taket å gal som en yrvaken tupp som druckit ett par glas whiskey för mycket och gurglat sig med tequila varje morgon dem senaste 9åren.
Svårigheterna att ta mig ner från taket eliminerades av snön och isen som befann sig på takpannorna, då det gav mig en ohygglig färd ner och rakt i armarna på Påven som stod där, lycklig som en lärka, med en kubansk ciggar mellan tänderna och mumlandet citerade nått från Gudfadern.
Jag och Kjelle, som påven ville bli kallad idag, hade haft en vild diskution om inlagda gurkor och dem där vita keramik vaserna från IKEA som är så populära. Vi kom inte fram till nått konkret då vi avbröts av Jason när han vinkade och hejade glatt på oss, jagandes ett gäng ungdommar han tänkte strypa med en trådlös telefon.

Somliga tittade lite snett på Alfred som stod i backen där borta och blickade ut över den rosa snön som täckte oasen på mälaren.

Jag gick sedan in då jag ansåg det va lite kallt ute (detta utgick jag ifrån när vissa kroppsdelar istortsätt försvann), för att avnjuta en värmande kopp Kopi Luwak i min ny inköpta Harkonnen Capo stol, konstruerad av HR Giger.
Medans jag satt där, iklädd lila bubbelplast, spånade jag på en ny förbränningsmotor till min gamla Dusenberg som jag hittade i källaren här om kvällen.

Eftermiddag kom nalkandes med väldigt små kliv och jag kände en otrolig känsla av upprymdhet och var tvungen att få utlopp över dessa känslor, så jag ringde upp mig själv och slog pannan i bordet och vaknade till iv igen då jag insåg att denna dag inte varit fylld av mer än att söka jobb och laga mat till barnen å lite annat. Dvs att inget intressant hänt idag.

Tjillevipp


Sparka aldrig på en rostig gaffel

Det va som 17 små gubbar i en timmerstuga i Norrlands södra delar

Jaha. Nu hittade man hit åxo.. å fråga mig inte varför.
Jag kommer förmodligen inte ha nå vettigt att skriva mestadels av tiden, så ni som kommer att läsa denna blogg får väll hålla vänlig min och slita ert hår.

Kan dock skriva en sak: Lek och bus landet.. igår.. bilder? www.spikey.nu .. Henriks blogg, dem vi va med där i lek och bus landet i Örebro.

Vi åkte, som sagt, till Lek och Bus landet i Örebro igår och släppte våra hämningar i denna labyrint av låga gångar, böjda rör, nät här och där, rutchikanor av olika lutningsgrad, form och färg, och en massa trånga krångliga vägar genom en vadderad borg på 3-4 våningar.
Grabben min, Leo, som idag är 5år hittade sin plats där.. 4 blåa kanor som skulle föreställa ett vattenfall. Där ville han spendera hela dagen med att åka upp och ner. Miio däremot var lite mer äventyrlig av sig.. hon tyckte visserligen åxo om dessa 4 kanor, men ville utforska mera av detta fängelse av tortyr av den vuxna kroppen, dock väldigt rolig sådann.

Vi åkte, som även det tidigare sagt, med Henrik, Tezzan och deras dotter Amanda dit, Henke har bilder därifrån på sin sida www.spikey.nu . Och Amanda tyckte åxo om dessa 4 blåa kanor, måste ha någon slags vanebildande inverkan på barn de blåa färgerna, men även hon var mer äventyrlig av sig.. Så vi alla, fyra vuxna satte efter våra barn i denna borg, må tilläggas att vi vuxna inte är av den smidiga sorten, och hade tok kul åt barnen som skrattade, skrek av en blanding av skräck och förtjusningen. Vi hade jagis, klättrade, spelade bowling, pingis (det var jämt mellan mig och Henke, som hädan efter blir kallad Azzar) med Leo, Miio och Amanda.. dem hade så kul och det var huvudsaken.. och vi vuxna hade kul, och det var ett plus i kanten. =O)

Efter denna fys pass begav vi oss vidare till IKEA.. och för att inte tråka ut er aldeles för mycket så slutar jag där..

Tack Azzar, Tezzan och Amanda för en rolig Onsdag. =O)

Tack och hej och puss och kram .... ja..

Dagens visdoms ord är relaterat till all denna snö som vi fått:
Ät gul snö, det kan vara utspilld öl.

RSS 2.0