Fattigbloggen

Va inne på Fattigbloggen och läste lite. Hon ska leva på 8281kr på en månad. Det ska räcka till hyra, el m.m.
Personligen tycker jag att det är.... Riktigt jävla skitbra =O)
Det är bra för folk att få känna på hur det är att leva på existens minimum, känna kraven och begränsningarna som finns där då du inte kan göra allt som en vanlig arbetare kan göra. Och i dagens samhälle, nu när det är mass varsel både högt och lågt, kommer fler att få leva på "riksnormen". Vi If-metallare ska få 80% ... eeeh. Räknat på vadå? Jo, nånstans runt 14000kr..  eeeeh.. Tror inte jag knappt vet nån som jobbar inom industrin som har 14000kr i ingångslön.. Jag kanske har förstått det hela fel .. men jag vet att jag kommer förlora 4000kr ca på denna nya 80% regeln som de hög avlönade politikerna satt.
Känns som man får betala straff avgift för att man är arbetslös. Och vi är ett gäng som blir/blev arbetslösa mot vår vilja. Men var finns hjälpen?

Tur är att Linda har kvar sitt jobb, annars så skulle vi gå i personlig konkurs.
Men fortfarande fattas det ett gäng tusenlappar nu när en annan blir fritids utforskare mot när man hade ett jobb, och det kommer bli knapert.
Jag vill inte behöva ringa till mina föräldrar och be om ett lån.. Det känns som man misslyckats då. Jag vet att dem inte heller är gjorda av pengar, men jag vet att dem skulle hjälpa till om dem kan. Men fortfarande, så länge inte mina barn blir drabbade så är jag nöjd. Så länge dem har mat på bordet, rena kläder, tak över huvudet och är friska och glada är jag nöjd.

Jag har levt på social bidrag.. jag har kännt hur hårt livet kan vara när pengar är nått som bara finns i drömmar. Jag minns när jag fick ringa och be om uppskov på räkningar, ringa till olika inkasso firman och förklara läget. Jag vet hur det kändes att se in i skafferiet och se att maten kanske räcker veckan ut och veta att man redan lånat till det man har där inne i skafferiet. Jag minns när vi hade en film kväll hemma hos mig, när vännerna kom med öl, dricka, chips och sådant..  jag satt med ett utgånget Cornflakes paket, som jag unnat mig för nån månad sen, och knaprade på halv sega majsflingor och drack vatten. Jag fick smaka av mina vänner om jag ville, men jag tackade endast ja till en öl då.. man vill juh inte belasta nån annan eller värka hjälplös inför sina vänner.
Jag minns när en gammal vän till mig kom hem till mig, hotade mig med stryk (med glimten i ögat såklart) om jag inte tog på mig ytterskona och följde med ner till lokal affären. Där handlade han basvaror åt mig för 600kr.. en vän som inte har nå som helst skyldighet till att hjälpa GAV mig mat för 600kr. Det, kära läsare, är en vän. Han krävde inget tillbaka... idag har jag otroligt dålig kontakt med han, och det svider och jag skäms för det.
Han ringde mig engång, när jag hade fått jobb, och fråga lite snällt om jag kunde av vara en tusen lapp till han, då han hade det dåligt ställt, själklart.. men han betalade tillbaka senare. Jag kunde inte betala tillbaka, det visste han, men jag ska betala tillbaka det till han, det lovar jag. 

Om han läser detta så vill jag bara säga att jag är dig evigt tacksam, och du vet att jag alltid ställer upp om jag kan för dig.

Jag hjälpte morsan med städning förr och fick lite pengar för det av henne. Det va kul då. Sen fick jag anställning på den firman.. 1200kr extra i månaden när man är 16år.. det är fint.
Jag minns min första riktiga lön från ett jobb som JAG själv hade skaffat. Fy fan vad rik jag kände mig då.. 12000kr tror jag att jag fick. Fy fan va rik jag kände mig.

.. får fortsätta skriva senare.. ska hämta barnen från dagis nu, och sedan trolla fram lite mat till dem.
Tjillevipp.


Pengar går inte att äta, men det är fan det enda som håller en levande

Mulle skogen . here we come

... idag har jag, Leo och Miio varit barnvakt åt två små tjejer på 1.5 år. Inge gnäll lr skrik, utan det gick galant. Leo smet in i hans kompis rum (han va på dagis.. kompisen altså) och lekte med lego och Miio följde med mig in med tvillingarna i deras rum. Dr donade Miio med dockorna, hjälpte tjejerna med att klä på dem, natta dockorna och allt. Sen hade vi lite jagis och så kollade vi ut i skogen och räknade pinnar och stenar m.m.. hehe. Det gick helt suveränt =O)

Sedan kom Leos gudmor Linda och hämtade Miio och dem två åkte iväg och bada. Jag och Leo då? Vi gick ner till källaren, hämtade yxan och klöv några vedklabbar och fixade lite flis till eftermiddagens grillning..jamen, Linda jag och Leo gick ut i skogen sedan och grillade lite korv. Leo var helt lyrisk. Han fick tälja sin grillpinne själv. hehe. Han va riktigt stolt över det =O) Va riktigt mysigt. Gudmor Linda och Miio dök upp sen så Miio också fick grilla lite. =0) Men nästa gång vi ska iväg och grilla så ska vi alla åka =O)


Vad sa Älgen när den korsat älven och blivit ren? Då var det g(h)jort.. hehehe..

En underblogg

Jamen.. har firrat en underblogg till denna blogg.. =O) Länken hittar ni nere under "Länkar"..

Dubbelt dos av nöje från mig till dig.. Inte illa va? ;) Dela gärna med er av erfarenheter när det kommer till nikotin härvan eller andra begär eller beroenden. =O) Ska titta sen om jag hittar en "dag räknare" som räknar upp alla snusfria dagar och som kan återställas OM ett återfall skulle inträffa.. Jag ska va helt ärlig och öppen i den bloggen när det gäller känslor och allt runt nikotin abstinensen, om jag får ett återfall, gått upp i vikt pga ett extremt söt sug, gått ner i vikt m.m m.m.. ska iaf försöka.. men en sak kan jag lova.. Får jag ett återfall så skriver jag det..


Krakelibrankelfnatt

Kanske en till blogg kanske?

Ja kanske d.. skriver lite mer senare ikväll.. ;)

Jobb jobb å jobb

.. det är vad jag vill ha.. Inte Robin Hood.. Jobb vill jag ha. Klättrar snart på väggarna här hemma.. renoveringen var juh lite för att jag skulle ha nått att göra, men det är juh inte kul när man inte har pengar för det igentligen. Men men. Det är väll bara fortsätta söka..
Fick svar idag från ett jobb iaf.. där blev det ett nej.. Kundtjänst på Viking Line.. hehe.. Perkele, dröm jobb juh.. ;)
Sen ringde dem från ett annat ställe också, men tyvärr är min telefon som den är så jag varken hörde när det ringde eller såg vem som ringt. Men nu vet jag och ska ringa upp dem imorgon.
Blir även att ringa ett par andra företag under veckan och se om dem har fått nå klarhet i allt.

Sen verkar det som att en grej kommer att ordna sig till det bättre och det är jag glad för. Inte lätt när två tjurskallar ryker ihop.. hehe. Men men.. är lika mycket bådas fel.. så vi får dra våra strån i stacken, svälja stoltheten och ordna upp allt.

Sen vill jag skänka en tanke till 14åriga pojkens, Jespers, familj. Vi vet, tyvärr, vad ni går igenom. Inte rättvist när ett så ungt liv måste få ett avslut =O(


Pennan är mäktigare än svärdet... men nog fan gör det ondare att få ett betong block i huvudet

Snorigt värre

Jupp.. vi har nyss ätit jag å mina barn. Blev rester från igår, köttfärssås och spaghetti. Gott som f-n tycker jag, men jag var tvungen och fixa till den lite.. Salsa de la muerte som jag köpte av min gode vän Dan. Han hade i sin tur köpt den från nätet (länkarna till dessa sidor finns just under "länkar"). Den är 10ggr starkare än vanlig tabasco men smakar fortfarande gott.
Ni som läst Lindas blogg "Hett" kan förstå då varför hon tyckte det va så pass starkt som det va. hehe.

Annars har helgen fortskridigt utan nå större incidenter. Blev väldigt besviken på en viss person bara.. men men.. Får väll hoppas det löser sig till det bäste.
Annars så har jag bara varigt allmänt snorig och förkyld. Den håller sig fast som en jäkla Facehugger
Facehuggers ja.. hittade en skön gosedjurs set.. hehe... vill ni se klicka då HÄR  =O)  

Fick precis en länk från min andre gode vän Cladam, när vi endåså är inne på Alien temat.. hehe..  klicka HÄR

Hur det har gått med renoveringen? Jorå.. inte ett skit faktiskt.. vi har inte pengar till att färdigställa skiten, för tillfället. Jag insåg att vi måste fixa ett par grejer innan vi kan måla överallt, så då tappar iaf jag lusten och göra det man kan göra.. men jag ska väll fixa det jag kan. Snart löning så. =O)

Nu ligger Leo och pusslar här på golvet och Miio.. ja .. hon smet upp tror jag för tillfället.. säkert för att hämta nå.. hehe.. Hon är en riktig retsticka... Leo kan bli, som han själv säger, "GAAAALEN" på henne.. hehe.

Ja dt var väll det jag hade för tillfället... Kan väll medela till dem som är nyfikna att jag inte har hört om nå nytt jobb än. Men jag fått löftet från vissa företag att denna vecka få ett svar, vare sig positivt eller negativt.
Är väll snart uppe på tre siffrigt när det gäller antalet jobb som sökts.. hehe.. Vissa jobb har jag ingen aning om vad man gör eller vad det går ut på.. men man kan juh inte säga att man inte kan innan man testat.. eller hur? hehe.. Dock har jag ej sökt nå kirurgi jobb eller dyl då jag VET att jag inte kan det.. hehe. Hmmm.. kanske skulle testa  söka iaf.. ;0)


I jymden kan ingen höja dig gjåta

Händer saker

Som sagt. Reparations väv uppe på en vägg nu... (tack för tapeten Stefafafan =O)) )  sen tog den slut.. hehe. Fan för att vara fattig och renovera. Men men.. får härja lite på Linda då detta är hennes påhitt.. ;0)
Men iaf... nu ska det lite fog på och sedan kanske man kan börja grunda väggarna.. och kanske trappen. Måste dock ha mer rep.väv snart så man kan färdigställa skiten.. för att sedan börja med övervåningen.

Bilder får ni vänta med då jag råkade skala av nätverkskabel när jag håll på.. hehe. Men men.. den som väntar på någe gott väntar alltid för länge.. hehe.. ;)


Ja de e freda' kväll och dans i folketspark...  

Barnfritt, sjuk, renovering och film

Jaha.. Nu är vi barn fria och jag är sjuk. Morsan erbjöd sig att ta barnen idag då en annan är sjuk. Har haft ont i lungorna i två dagar nu, eller ont och ont, inte så man kryper runt i grinar illa, bara drygt och andas. Djupa andetag känns, det påminner väldigt lite, men påminner iaf, om när man hade kemisk lunginflamation. Men jag har ingen feber, lite ömm i kroppen, huvudvärk och så. Men annars bara trött.
Men men....

Igår slipade jag trappen igen.. grovslipade.. sedan fick jag nå ruggit ont. Men det la sig lite senare, men fick svårt och andas å så. Sedan slipade jag lite, spacklade jag lite och satte upp väv tejp i ett hörn och kom fram till hur vi ska göra sedan för att få det hyffsat snyggt.
Idag har Linda slipat resten av trappen. Eller där vi redan hade lackat... måste grunda först så det blir riktigt bra så man slipper lacka ggr hehe. Och sen vet jag inte vad mer hon gjorde med trappen, men hon har slitigt idag =O)
En annan vaknade först vid 0800 av Leo, bara kliva upp. Sedan kom morsan och hämtade barnen vid ca 0900 så jag kunde vila. Jag somnade och vaknade inte först Linda ringde och väckte mig vid 1515.

Nu för tillfället tittar vi på "The Forgotten". Bra, men seg. Nu började det hända saker.
Handlar om en kvinna vars son dog i en flygolycka, men sedan börjar saker försvinna, bilder på hennes son, video filmer raderas m.m... mycket intressant film.

Nu ska jag återvända till filmen.
Ha det gott där ute


 IKEA... men B

Das Renovering Achtung Bitte Perkele

Jesspåks.. Nu jäklars har det inte hänt mycket.. hehe. Linda blev sjuk, sedan blev jag sjuk (ja.. förkyld.. och ni vet hur vi killar blir när vi blir förkylda), så det har stått still ett tag här nu. Sen har vi inte haft nån direkt ekonomi till att köpa det vi behöver, så man har kollat och letat efter billiga allternativ, och Byggmax har blitt min vän när det kommer till billiga varor.

Igår va jag iväg och handlade lite reglar, ett hyllplan, fogskum, stämjärn och lite sånt.. Kom undan för runt 200kr. Och när jag kom hem med grejerna så stod Sara i hallen och höll i Älva (en vovve) och Thomas kom ut från köket iförd ett par snickar byxor.. hehe. Så då satte han och jag igång med pulandet.... men han tyvärr inte allt för långt då batteriet i skruvdragaren tog slut och fogskummet skulle stelna. Så vi gjorde som äkta snickare, tog kaffe rast =O) Sen var det mat och sedan skulle de tyvärr iväg, så jag och Linda fick fippla och dona själva lite. Hyllplanet kom upp igår iaf.

MEN idag small det till. Idag har jag sågat, spikat och donat och grejat. Vi skulle först sätta upp ett staket i ett kryss, men det sket sig då jag ansåg att det inte skulle bli så snyggt och praktiskt som vi hoppats på, så dem fick gå på längden istället. Sedan har jag spikat upp nya bitar upp i taket och på väggen för att det ska se någelunda ut.. spacklat lite här och där..  Så nu börjar man se lite resultat och ändringarna börjar ta form.
Det låter inte som man hunnit mycket, men Linda har jobbat och jag har varit hemma med barnen så. Men jag och Linda r nöjda iaf.. man ska inte stressa fram. Man ska stannaupp å kolla lite på andra lösningar m.m. =O)

Här följer det några arbets bilder så att säga.. Mycket nöje.


Denna bild är från när väggen satt där, dock har vi redan här rivit bort all väv
.. det som göms i snö kommer fram vid tö

Här är väggen borta och vi fundrar på hur vi ska göra det snyggt. Den vita
masonitskivan, till höger på taket, försvann och byttes ut.
Här satt en vägg förr ..

En annan vinkel. Vi satte ett kors där för barnens skull.
väggen borta och planer smids

Ny stolpe på plats och hyllplanet sitter där å.
Ny stolpe på plats å hyllplan

Så här ser det ut nu. llt ska ev målas vitt sen. Får se om vi kommer överens
om färger och dyl. hehe.


... och Miio tycker att det väsnas för mycket.. hehe
Miio tycker att det väsnas för mycket.


Kommer kasta upp mer bilder sen när internettet funkar å stationära daorn, det är där vi har alla bilder och sådant. Och när det är klart kommer jag kasta upp före och efter bilder så ni kan få bedömma om vi ska kasta hammaren så högt upp och långt in i hyllan som möjligt. hehe.Ni som läser här, kasta in en kommentar iaf.. Kul och läsa =O)


Ont om pengar har många gott om

RSS 2.0